BE Semiconductor outperformer Europese glamouraandelen

BE Semiconductor sterk bij Europese glamouraandelen

BE Semiconductor behoort momenteel in het glamouraandelensegment tot de best presterende glamouraandelen van Europa. Over de voorbije 12 maanden staat het glamouraandeel maar liefst 122 procent hoger. De Europese glamouraandelen staan 20 procent in de plus. BE Semiconductor wordt nu op 174 maal de CAPE-ratio verhandeld. De doorsnee Europese glamouraandelen worden nu op 79 verhandeld.

De omzet van BE Semiconductor over dit jaar komt uit op 651,88 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het concern 592,79 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BE Semiconductor in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 189 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 4,84 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 17,93 uit.

Fors dividend BE Semiconductor

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 4,43 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 5,1 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een summiere 1 procent.

Laatste koersdoelen rond de 89 euro

DeGroof Petercam, Berenberg en NIBC gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BE Semiconductor's marktkapitalisatie 3,24 miljard euro.

Historische beurskoersen BE Semiconductor

financiele analyse besemiconductor

Om 11.42 stond het aandeel 0,35 procent hoger op 86,8 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.