Analisten roemen dividendaristocraat Medtronic

Veel analisten noemen het aandeel Medtronic behoorlijk ondergewaardeerd. De meeste analisten duiden op de sterke balans en de perspectieven op hogere omzetten. Medtronic wordt al om geroemd als winnaar in de medische sector. Medtronic produceert en verkoopt veel medische apparatuur aan ziekenhuizen, klinieken en ook direct aan patiënten wereldwijd. 3 belangrijke onderdelen van het bedrijf zijn Cardiac (hart) en Vascular (bloed) en Diabetes. Deze 3 sectoren worden gezien als sterk groeiend.

Dividendaristocraat

Het aandeel Medtronic behoort tot het selecte groepje van Amerikaanse dividendaristocraten. Dat wil zeggen dat het bedrijf over minimaal de afgelopen 25 jaar een hoger dividend per aandeel heeft uitgekeerd. Over de laatste jaren bedroeg de payout-ratio circa 40%.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 29,75 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het concern 29,71 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Medtronic in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 6,47 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 4,74 dollar verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 16,35.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1,84 dollar. Medtronic 's dividendrendement komt dus op 2,37 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een magere 1 procent.

Medtronic 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 108,4 miljard dollar.

Het aandeel sloot zondag op 77,48 dollar.

Koershistorie Medtronic van 2007 tot 2018

financiele analyse medtronic

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.