Heijmans in Nederlandse kopgroep qua dividendrendementen

Fors dividend Heijmans

Beleggers in het aandeel Heijmans kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Heijmans tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 65 cent. Heijmans 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 5.86 procent. Het doorsnee dividendrendement van de bouw- en infrastructuursector ligt op een zeker aantrekkelijke 2.73 procent.

Dividendrendementen Heijmans

koersgrafieken

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit over dit jaar ligt volgens de analisten op 1.95 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de opbrengsten over 2022 toen de omzet 1.81 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Heijmans in beeld plus taxaties 2023

beurskoersen

De meeste analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 41 miljoen euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 1.62 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 6.85 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 16 euro

De meest recente adviezen voor het bouw- en infrabedrijf zijn afkomstig van Beleggers Belangen, ING en ING.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 252.64 miljoen euro.

Het aandeel staat om 14.44 0.54 procent hoger op 11.1 euro.

Historische koersen Heijmans voorbije 17 jaar

beurskoersen heijmans

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.