ASML wordt niet door analisten getipt, koers wel op fair value

De beurskoers van het aandeel ASML zou nu, mede door de koersstijgingen van de laatste tijd, in lijn met de meeste taxaties zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel ASML zodoende op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 25 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 174,92 euro. Dit is ruim 3 procent meer dan de huidige beurskoers van 167,4 euro.

Veel eenstemmigheid waarderingen ASML

fundamantele data

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 10,4 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 9,05 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten ASML in beeld plus taxaties 2018

koersdata

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 2,41 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 5,74 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 29,16 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,56 euro verwacht. ASML 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 0,93 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Laatste taxaties rond de 173 euro

NIBC, Barclays en ABN AMRO gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

ASML 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 71,97 miljard euro.

Historische koersen ASML

koersdata asml

Om 17.38 stond het aandeel 1,36 procent lager op 167,4 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.