Aandeel BE Semiconductor aan kop qua Nederlandse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel BE Semiconductor kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel BE Semiconductor nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,16 euro. Het dividendrendement van BE Semiconductor ligt hiermee op 7,6 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 0,5 procent op.

Historische dividendrendementen BE Semiconductor

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 656,1 miljoen euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 592,79 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BE Semiconductor in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyses

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 188 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 2,4 euro verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 11,84.

Laatste analistentaxaties rond de 64 euro

De meest recente adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van NIBC, DeGroof Petercam en Berenberg.

BE Semiconductor's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 2,12 miljard .

Historische koersen BE Semiconductor 2007-2018

aandelenanalyses besemiconductor

Het aandeel staat om 17.35 1,9 procent hoger op 28,42 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.