Pessimisme Twitter na nepaccounts overtrokken

Het aandeel Twitter is nu zelf ‘trending’ nadat zakenbank JP Morgan recent een koopadvies gaf voor het aandeel. Dit nadat Twitter bekendmaakte een grote schoonmaak te hebben gemaakt tegen de zogenaamde nepaccounts. Eerder kwam het aandeel Twitter nog onder druk te liggen na een artikel in de Washington Post over het verwijderen van ruim 70 miljoen nepaccounts in mei en juni.

Eerder stond het advies van JP Morgan ook al kopen maar de herhaling ervan zorgde toch voor reuring op de markten. Het koersdoel voor het aandeel ligt op 50 dollar. Analist Doug Anmuth van de zakenbank stelde dat de ‘sell off’ die plaats vond redelijk overtrokken was. Anmuth stelt dat het verwijderen van de nepaccounts juist een goede zaak is en dat Twitter daar op termijn de vruchten van zal gaan plukken.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 2,91 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen het concern 2,44 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Twitter Inc in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 565 miljoen dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 74 cent over. De koers/winstverhouding komt hiermee op een heel forse 60,12 te liggen.

De meeste analisten gaan er vanuit dat Twitter Inc geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de entertainmentsector ligt op een summiere 1 procent.

Twitter Inc's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 32,1 miljard dollar.

Om 15.40 stond het aandeel 0,54 procent lager op 44,49 dollar.

Historische beurskoersen Twitter Inc

aandelenanalyse twitterinc

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.