Aandeel Allianz aan kop qua Duitse dividendaandelen

Fors dividend Allianz

Beleggers in het aandeel Allianz kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Allianz tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 8,68 euro. Allianz 's dividendrendement komt dus op 4,61 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de financiële dienstensector ligt op een magere 1 procent.

Dividendrendementen Allianz

Morgen publiceert het Duitse Allianz haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 125,56 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 100,01 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Allianz in beeld plus taxaties 2018

aandeel

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 7,52 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 17,43 euro over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 10,81.

Recentste taxaties rond de 207 euro

JP Morgan, Barclays en Equinet-ag gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Allianz 's totale beurswaarde 85,73 miljard euro.

Om 13.10 staat het aandeel 1,74 procent lager op 188,4 euro.

Historische koersen Allianz voorbije 10 jaar

aandeel allianz

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.