InnoConcepts geeft aandelen uit

Uitvindersbedrijf InnoConcepts heeft voor 27 miljoen euro nieuwe aandelen uitgegeven bij bestaande aandeelhouders. De claim is volledig onderschreven, zo maakte het bedrijf donderdag bekend. Het bedrijf wist ook een nieuwe financiële regeling te treffen met bank ING.

De opbrengst van de emissie gebruikt InnoConcepts om onder meer de schuldpositie te verlagen door een lening aan ING af te betalen en om bestaande ontwikkelingen voort te zetten. Een aantal grote aandeelhouders, een nieuwe grote aandeelhouder en ING onderschrijven de emissie. Topman Niraj Mehra zal via een persoonlijke plaatsing 4 miljoen euro investeren dat gebruikt gaat worden om het werkkapitaal te versterken.

Begin november maakte het bedrijf al bekend op zoek te gaan naar nieuw kapitaal. De omzet en het genormaliseerde ebitda in het derde kwartaal lagen op vergelijkbaar niveau met eerder kwartalen dit jaar. Door een strategiewijziging en voorzieningen van 18 miljoen euro daalde de solvabiliteit tot onder de 40 procent.

Het bedrijf zal een lening ter waarde van 10 miljoen euro aan ING terugbetalen. De resterende uitstaande schuld bedraagt dan nog 45 miljoen euro, waarover ING en InnoConcepts nieuwe afspraken hebben gemaakt.

Aandeelhouders kunnen zich op 4 december aanstaande uitspreken over de plannen.

ANP