BlackRock en Vanguard groot in Goldman

Vanguard en BlackRock zijn nog steeds met afstand de grootste beleggers in het aandeel Goldman Sachs . Vanguard is de nummer met een belang van ruim 53 miljard dollar. Dit komt neer op circa 0,2 procent van Vanguard's totale portfolio. BlackRock is de nummer 2 met ruim 50 miljard dollar. State Street is de nummer drie met ruim 47 miljard dollar. Warren Buffett 's Berkshire Hathaway , die het bedrijf in 2008 nog stevig ondersteunde, staat op de vierde plaats met een belang van ruim 29 miljard dollar.

Grootste beleggers in Goldman Sachs

Goldmanbeleggers

De omzet van Goldman Sachs over dit jaar komt uit op 36,56 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2017 toen het concern 42,83 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Goldman Sachs in beeld plus taxaties 2018

historische koersen

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 10,01 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 25,48 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 8,58 te liggen.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 3,18 dollar. Goldman Sachs 's dividendrendement komt hiermee op 1,45 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de bankensector ligt op een summiere 1 procent.

Jongste koersdoelen rond de 277 dollar

KBC Securities, JP Morgan en Credit Suisse gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Goldman Sachs 's totale beurswaarde 85,81 miljard dollar. Het aandeel Goldman Sachs was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Goldman Sachs 10 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 211 en de 275 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 118 procent hoger.

Om 16.41 staat het aandeel 0,9 procent lager op 218,56 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Goldman Sachs

historische koersen goldmansachs

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.