Coinbase huurt voormalig Goldman-directeur in om het beleid en de regelgevingsstrategie te leiden

  • Coinbase (COIN) haalt Faryar Shirzad binnen als chief policy officer, een veteraan van Goldman Sachs , om de cryptocurrency-uitwisseling te helpen navigeren door de veranderende wereldwijde regelgeving.
  • Shirzad was meest recentelijk Goldman's wereldwijde co-hoofd van zijn Office of Government Affairs.
  • Voordat hij in 2006 bij Goldman kwam, bekleedde hij verschillende overheidsfuncties, waar hij bij de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis werkte als plaatsvervangend nationaal veiligheidsadviseur voor Internationale Economische Zaken en als de Amerikaanse G-8 Sherpa.
  • "Bij Coinbase zien we samenwerking met beleidsmakers over de hele wereld als noodzakelijk om het volledige potentieel van de crypto-economie te ontsluiten, maar ook als een concurrentievoordeel voor ons bedrijf", aldus het bedrijf in zijn blog.
  • Eerder deze maand voegde Coinbase-rivaal Apifiny een Ernst & Young-manager en een Microsoft-veteraan toe aan het bestuur, vooruitlopend op de stap om naar de beurs te gaan.

    De omzet van het concern uit New York City over dit jaar komt uit op 49.86 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2020 toen de omzet 56.35 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Goldman Sachs in beeld plus taxaties 2020

    fundamantele data

    Goldman_Sachs Amsterdam Nederland ©

    Goldman_Sachs
    Goldman_Sachs


    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 15.46 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 44.28 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 8.39 te liggen.

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 5.47 dollar. Goldman Sachs 's dividendrendement komt dus op 1.47 procent uit. Het doorsnee dividend van de banken ligt op een prima 2.91 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 128.99 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf mei vorig jaar staat het aandeel maar liefst 89 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 186 en de 377 dollar.

    Historische koersen Goldman Sachs 2007-2021

    fundamantele data goldmansachs

    Om 15.44 stond het aandeel 0.12 procent lager op 371.37 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.