Goldman Sachs leidt in wereldwijd M&A-marktaandeel in recordjaar voor deals

 • Goldman Sachs (GS) neemt voor het vijfde jaar op rij de nummer 1 plaats in voor advies over fusies en overnames, en behaalde een marktaandeel van 24,1% in een jaar waarin wereldwijde fusies en overnames voor het eerst $ 5T in volume bereikten, Dat meldt Bloomberg.
 • Gedurende het jaar adviseerde Goldman (NYSE:GS) over meer dan $1T aan fusies en overnames. Het nam meer dan $ 4 miljard aan vergoedingen op voor de eerste negen maanden van het jaar en versloeg JPMorgan Chase (JPM) en Morgan Stanley (MS), volgens de deponeringen van de banken. Bloomberg zal het totaal van de vergoedingen bijwerken nadat banken de vergoedingen voor het vierde kwartaal in latere indieningen bekend hebben gemaakt.
 • Afronding van de top vijf in M&A-marktaandeel: JPMorgan (NYSE:JPM) krijgt een aandeel van 21,2%; Morgan Stanley (NYSE:MS) tegen 18,3%, Bank of America (BAC) tegen 12,0%; en Citigroup (C) staat op 10,4%.
 • Barclays (BCS) sprong met 8,4% naar de zesde plaats voorbij Europese rivaal Credit Suisse (CS), 6,1%, terwijl UBS Group ( UBS ) uit de top 10 viel.
 • Goldman (GS) bekleedt ook de eerste plaats voor beursadviseurs, met 6,7% van het IPO-marktaandeel wereldwijd, gevolgd door Citigroup (NYSE:C) met 6,3%, Morgan Stanley (MS) met 5,8%, JPMorgan (JPM) op 5,7% en Bank of America (NYSE:BAC) op 4,9%.
 • China International Capital viel uit de 10 grootste IPO-adviseurs, terwijl Barclays (NYSE:BCS) naar de achtste plaats steeg.
 • Op het gebied van schulduitgifte was JPMorgan (JPM) wereldwijd de grootste underwriter voor zowel investment-grade- als high-yieldaanbiedingen. Bank of America (BAC) nam de eerste plaats in voor het afsluiten van hefboomleningen in de VS, de meest actieve regio ter wereld, zei Bloomberg.
 • De robuuste M&A-activiteit in 2021 duidt op aanhoudende sterke schuldenproblematiek in 2022. 'De multiplier van de M&A-force zal in het nieuwe jaar te zien zijn, waarbij bedrijfsovernames de bedrijfsfinancieringen verhogen', Thomas Sheehan, hoofd van Bank of America (BAC) wereldwijd investeringsbankieren, vertelde Bloomberg. 'Het is echt een geweldig jaar geweest voor M&A-activiteiten en aandelen- en hefboomfinanciering, die allemaal recordjaren hadden.'
 • Nog een teken dat fusies en overnames door zullen gaan: private equity-bedrijven halen recordbedragen op. Eerder dit jaar was Carlyle Group (NASDAQ:CG) naar verluidt op zoek naar een recordbedrag van $ 27 miljard voor zijn vlaggenschip-private equity-fonds.

  De omzet van het bedrijf uit New York City over dit jaar komt uit op 58.44 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het concern 56.35 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Goldman Sachs in beeld plus taxaties 2021

  historische koersen

  Goldman_Sachs Amsterdam Nederland ©

  Goldman_Sachs
  Goldman_Sachs


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 21.08 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 59.89 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 6.64 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 6.61 dollar. Goldman Sachs 's dividendrendement komt dus op 1.66 procent uit. Gemiddeld levert een aandeel in de banken levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3.02 procent op.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 138.07 miljard dollar. 39

  Het aandeel sloot vrijdag op 397.51 dollar.

  Historische koersen Goldman Sachs

  historische koersen goldmansachs

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.