Stevig dividendrendement Allianz

Beleggers in het aandeel Allianz kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Allianz tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 8,76 euro. Allianz 's dividendrendement komt neer op 4,73 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de financiële dienstensector ligt op een summiere 1 procent.

Historische dividendrendementen Allianz

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 127,9 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen het concern 103,04 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Allianz in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 7,58 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 17,69 euro verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 10,47 te liggen.

Recentste taxaties rond de 21 euro

Credit Suisse , Jefferies & Co. en Exane BNP Paribas gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Allianz 's marktkapitalisatie 84,28 miljard euro. Het aandeel Allianz was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Allianz 2 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 170 en de 207 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 152 procent hoger.

Historische beurskoersen Allianz

fundamenteel onderzoek allianz

Het aandeel sloot vrijdag op 185,2 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.