Euronext zelf naar de beurs

In navolging op de verkregen vereiste toezichtrechtelijke goedkeuringen kondigt Intercontinental Exchange, Inc. (“ICE”) vandaag de publicatie aan van het prospectus in verband met de geplande beursgang van de gewone aandelen (de “Aandelen”) van Euronext N.V. , de pan-Europese beurzengroep, met het doel Euronext als een zelfstandige, genoteerde onderneming neer te zetten.

De bedoeling is dat de gewone aandelen van Euronext worden genoteerd aan Euronext Parijs, Euronext Amsterdam en Euronext Brussel. Euronext is van plan om na de Beursgang een beursnotering aan Euronext Lissabon te verkrijgen.

Euronext zelf naar de beurs

Overzicht van Euronext

Euronext is de houdstermaatschappij van een pan-Europese beurzengroep die effecten-, vastrentende waarden- en derivatenmarkten in Parijs, Amsterdam, Brussel en Londen exploiteert. Euronext exploiteert ook Euronext Londen als een 'recognised investmenst exchange' in het Verenigd Koninkrijk. Euronext omvat vijf bedrijfsactiviteiten: noteringen, effectenhandel, derivatenhandel, market data & indices, post-trade- en marktoplossingen & overige.

Vanaf de dag van het prospectus (10 juni 2014) houdt de Verkopende Aandeelhouder 100% van de Aandelen in de Vennootschap. Direct na voltooiing van de Aanbieding zal de Verkopende Aandeelhouder ongeveer 6,0% van de Aandelen blijven houden (ervan uitgaande dat het volledige aantal van 42.108.230 Aandelen in de aanbieding is verkocht en dat de overtoewijzingsoptie niet is uitgeoefend).