Aandeel Arcadis al jaren bij slechtere Nederlandse aandelen

De afgelopen jaren leverde het aandeel Arcadis de beleggers significante verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 5 jaar met een significant verlies van 50 procent één van de slechtste aandelen van Nederland.

Rendementen Arcadis versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Arcadis over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Investeerders die het aandeel in 2007 kochten hebben nu een forse winst van 76 procent. Gemeten vanaf 2012 noteert het aandeel op een verlies van 50 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een verlies van 21 procent.

Het doorsnee Nederlandse aandeel won de afgelopen 5 jaar ruim 185 procent. Bij de verliezers in Nederland over dezelfde periode zitten Kardan , Lavide en Thunderbird .

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 3,19 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 2,44 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Arcadis in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 110 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 1,22 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 9,86.

Fors dividend Arcadis

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,49 cent. Arcadis 's dividendrendement ligt dus op 4,07 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de bouw- en infrastructuursector ligt op een aantrekkelijke 2 procent.

Laatste koersdoelen rond de 18 euro

KBC Securities, ABN AMRO en Kepler Capital Markets gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Arcadis 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 1,02 miljard euro. Het aandeel Arcadis was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel Arcadis 32 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 11 en de 20 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 76 procent hoger.

Koershistorie Arcadis van 2007 tot 2018

aandelenanalyse arcadis

Om 16.35 stond het aandeel 0,25 procent lager op 12,03 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.