Arcadis wordt door analisten te duur aandeel genoemd

De meeste analisten noemen het aandeel Arcadis op dit niveau momenteel overgewaardeerd. De adviezen voor het aandeel bestaan uit: 3 keer verkoop, 1 keer houd en 2 keer koop. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 17,88 euro. Dit is ruim 7 procent minder dan de huidige beurskoers van 18,91 euro.

Kepler Capital Markets, InsingerGilissen en ING gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Koersdoelen voor Arcadis varieren

beurskoers

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 3,26 miljard euro. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 2,47 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Arcadis in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 97 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,13 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 16,73.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,45 cent verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 2,38 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de bouw- en infrastructuurbedrijven ligt op een nihile 1,11 procent.

Laatste koersdoelen rond de 20 euro

Kepler Capital Markets, InsingerGilissen en ING gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Arcadis ' momenteel circa 1,57 miljard euro.

Historische beurskoersen Arcadis

beurskoers arcadis

Om 17.35 stond het aandeel 0,5 procent lager op 18,91 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.