Aandeel BE Semiconductor bij de zwakkere Europese glamouraandelen

Aandeel BE Semiconductor bij de verliezende Europese glamouraandelen

Het aandeel BE Semiconductor behoort momenteel tot de slechter renderende Europese glamouraandelen. Over het afgelopen jaar staat het glamouraandeel-aandeel maar liefst 46 procent lager. De Europese glamouraandelen staan 12 procent in de min. BE Semiconductor wordt nu op 86 maal de CAPE-ratio verhandeld. De doorsnee Europese glamouraandelen worden nu op 83 verhandeld.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 522,5 miljoen euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2017 toen het concern 592,79 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BE Semiconductor in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 130 miljoen euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 1,64 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13,11 uit.

Fors dividend BE Semiconductor

De consensus van het dividend ligt op 1,39 euro per aandeel. BE Semiconductor's dividendrendement komt dus op 6,47 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een nihile 0,5 procent.

Recentste taxaties rond de 25 euro

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van ING, Bryan Garnier en Kepler Capital Markets.

BE Semiconductor's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 1,61 miljard euro. Het aandeel BE Semiconductor was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel BE Semiconductor 41 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 45 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 2674 procent hoger.

Historische koersen BE Semiconductor

fundamantele data besemiconductor

Het aandeel staat om 18.35 0,28 procent lager op 21,5 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.