Exxon Mobil nu bij één de hoogste dividendrendementen in Amerika

Fors dividend Exxon Mobil

Beleggers in het aandeel Exxon Mobil kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Exxon Mobil tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,23 dollar. Exxon Mobil's dividendrendement komt hiermee op 4,47 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de olie- en gasbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Dividendrendementen Exxon Mobil

De omzet van Exxon Mobil over dit jaar komt uit op 315,44 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 237,16 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyses

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 19,55 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 4,57 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 15,82 uit.

Laatste koersdoelen rond de 82 dollar

De laatste 3 adviezen voor het olie-&gasbedrijf zijn afkomstig van Jefferies & Co., Barclays en KBC Securities

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Exxon Mobil's marktkapitalisatie 299,86 miljard dollar. Het aandeel Exxon Mobil bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Exxon Mobil 14 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 65 en de 89 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 5 procent lager.

Het aandeel sloot woensdag op 72,29 dollar.

Koershistorie Exxon Mobil 2007-2018

aandelenanalyses exxonmobil

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.