Meevallende cijfers Software AG leiden tot koersdoelverhogingen

Analisten hebben massaal hun taxaties voor Software AG AG bijgesteld, nadat het Duitse bedrijf eerstekwartaalcijfers bekendmaakte die de marktverwachtingen overtroffen. Toch blijft de consensus voor het aandeel behoudend en zien analisten gemiddeld genomen geen opwaarts potentieel meer voor de koers.

Software AG AG zag over het eerste kwartaal van dit jaar de omzet licht dalen tot 194 miljoen euro. Het op een na grootste bedrijfssoftwareconcern van Duitsland zag daarbij de ebit dalen met 3,9% tot 29,3 miljoen euro, wat echter beter was dan de 27 miljoen euro waar analisten gemiddeld op rekenden. Daarnaast steeg de operationele marge van Software AG AG met vier basispunten tot 24,8%.

Het bedrijf gaat verder meer inzetten op de verkoop van cloud software en aandacht geven aan het hernoemen van een aantal divisies. Voor heel 2015 verwacht Software AG AG nog altijd dat de ebita zal uitkomen tussen 27,5-28,5%.

Koersdoelverhogingen

De resultaten waren veel beter dan waar analisten op hadden gehoopt en mede daarom hebben zij hun koersdoelen voor Software AG AG verhoogd.

Zo heeft Goldman Sachs zijn koersdoel bijgesteld van 27,50 euro naar 28,80 euro. Analist Mohammed Moawalla schrijft in zijn rapport dat de omzet over het eerste kwartaal in lijn lag met de gemiddelde verwachting van de markt. Voor een bovengemiddelde prestatie van de aandelen zou de omzet uit licenties echter wel moeten verbeteren, aldus de analist, die mede daarom dan ook vasthoudt aan zijn ‘neutral-advies’.

De Franse zakenbank Société Générale heeft zijn koersdoel voor Software AG AG opgetrokken met 1 euro tot 21 euro, vanwege de sterke rugwind van valuta-effecten. Analist Derric Marcon stelt dat beleggers zorgvuldig moeten kijken om een realistisch beeld te krijgen van het softwarebedrijf. De divisies Integrationssoftware en Digital Business Platform moeten daarbij in de gaten worden gehouden. Hier is juist een significant herstel nodig. Daarom hanteert Marcon voor het aandeel nog en ‘sell-advies’.

Consensus Software AG AG

Momenteel staan er voor het aandeel 3 verkoop-, 12 houd- en 5 koopadviezen uit, waarmee de consensus licht negatief is. De vele houdadviezen laten daarbij zien dat analisten nog altijd een behoudende opinie hebben over Software AG AG.

De recente koersdoelverhogingen hebben er niet toe geleid dat het gemiddelde koersdoel positief uitvalt. Analisten rekenen met een koersdoel van gemiddeld 24,50 euro erop dat het aandeel op termijn een verlies zal boeken van 6,9%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.