BE Semiconductor bij hoogste dividendaandelen in Nederland

Fors dividend BE Semiconductor

Beleggers in het aandeel BE Semiconductor kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel BE Semiconductor tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,39 euro verwacht. BE Semiconductor's dividendrendement komt dus op 6,26 procent uit. Het gemiddelde dividend van de producenten van halfgeleiders ligt op een schamele 0,5 procent.

Dividendrendementen BE Semiconductor

Morgen presenteert het Nederlandse BE Semiconductor haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van BE Semiconductor over dit jaar komt uit op 522,5 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 592,79 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BE Semiconductor in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 129 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 1,65 euro over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 13,45 uit.

Actuele koersdoelen nabij de 28 euro

Kepler Capital Markets, ING en Bryan Garnier gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

BE Semiconductor's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 1,66 miljard euro. Het aandeel BE Semiconductor was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel BE Semiconductor 35 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 45 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 2591 procent hoger.

Om 13.56 koerst het aandeel 2,14 procent lager op 22,2 euro.

Koershistorie BE Semiconductor van 2007 tot 2018

koersgrafieken besemiconductor

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.