Warren Buffett zou interesse hebben in Carmax, Moody's en Target

De volgende grote aankoop van Warren Buffet zou wel eens Target, CarMax of Moody’s kunnen zijn zo meldt CNBC op basis van een analyse van Credit Suisse. Deze bedrijven voldoen aan een aantal criteria die Buffett normaal gesproken hanteert bij de aankoop van een meerderheidsaandeel. Deze criteria zijn onder meer een hoge rentabiliteit van het eigen vermogen, een redelijke prijs, weinig schulden en een sterk bestuur. Om erachter te komen wat hij in de toekomst zal kopen screende het HOLT team van Credit Suisse een reeks aandelen op kenmerken als omzet, leverage en het rendement van investeringen.

Volgens het HOLT team geeft de combinatie van deze variabelen een goed beeld van Buffet’s voorkeuren voor aandelen. De analisten onderzochten 141 mogelijke aankopen, verdeelt over verschillende sectoren op Wall Street, van retailers als Target tot industriële firma’s als J.B. Hunt Transport en Snap-On.

Hier is een lijst van bedrijven die volgens Credit Suisse mogelijk de volgende grote aankoop van Buffet worden.

Erg veel cash bij Berkshire Hathaway

De analyse van Credit Suisse komt minder dan twee maanden nadat Buffet aangaf dat Berkshire Hathaway moeite heeft met het investeren van de $112 miljard die het op de bank heeft staan, vanwege hoge aandelenprijzen. “Waarschijnlijk zullen we in 2019 opnieuw onze aandelenportefeuille uitbreiden,” schreef Buffet in een brief aan aandeelhouders van Berkshire. “We blijven hopen op een grote aankoop. Zelfs op onze leeftijd van 88 en 95 – ik ben de jongste – doet dat vooruitzicht de harten van mij en Charlie sneller kloppen.”

In het verleden behaalde resultaten...

De lange geschiedenis van Buffet als investeerder omvat aankopen in de meest prominente bedrijven op Wall Street, waaronder Apple, Bank of America en Coca Cola. Wie in 1964 een dollar zou hebben geïnvesteerd in Berkshire Hathaway, zou vandaag de dag $10.000 kunnen incasseren. Wie eenzelfde bedrag in de S&P 500 had geïnvesteerd zou ‘slechts’ een paar honderd dollar verdiend hebben.

Buffet zelf geeft nooit commentaar op geruchten over nieuwe aankopen en hij adviseerde investeerders om niet te proberen zijn gokkunsten te doorgronden. “Het lijkt mij geen goed idee dat mensen aandelen kopen omdat ze in de kranten lezen dat wij ze gekocht hebben,” aldus Buffet tijdens de jaarvergadering van 1994. “Maar als ze dat toch doen, zullen ze daar hopelijk vanzelf van genezen. Met andere woorden, we zullen nooit reageren op die speculaties, hoe bizar ze ook zijn.”