Berkshire Hathaway steeds meer in farma

De portefeuille van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett maakt een flinke ommezwaai door dit coronajaar. Eerder ging Berkshire Hathaway zelfs goudmijnbedrijven aankopen, dat is iets dat tot lang voor onmogelijke werd gehouden. Buffett is zijn positie in de farmaciewereld aan het uitbreiden en doet dit ten koste van zijn belangen in de bankenwereld en de luchtvaartwereld.

Recente posities Warren Buffett

 • Merck KGaA & Co
 • Pfizer
 • AbbVie
 • Bristol-Myers Squibb

  De belangen in Wells Fargo en JP Morgan Chase werden verkleind zo lezen we op Bloomberg.

  Buffett heeft circa 1,8 miljard dollar in AbbVie, Bristol-Myers Squibb en Merck KGaA & Co. zitten en rond de 136 miljoen dollar in Pfizer . Recent doneerde Buffett wederom aan het fonds van Bill Gates dat nu stevig inzet op onderzoeken naar een coronavaccin.

  Meer farma voor Buffett


  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Omaha volgens de analisten uit op 247,67 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 254,62 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Berkshire Hathaway in beeld plus taxaties 2020

  historische koersen

  De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 22,17 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 13884,99 dollar verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 25,17.

  Van het concern worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de investeringsbedrijven ligt op een nihile 1,18 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 254,93 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel 6 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 239440 en de 352500 dollar.

  Historische koersen aandeel Berkshire Hathaway

  historische koersen berkshirehathaway

  Klikt u hier voor dividend aandeel Berkshire Hathaway. Om 18.45 staat het aandeel 0,08 procent hoger op 349546 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.