Warren Buffett wil ruim 8 mrd in Texas investeren

Buffett wil elektriciteitsnetwerk Texas versterken

 • Warren Buffett's Berkshire Hathaway (BRK.A, BRK.B) stelt een plan voor om $ 8,3 miljard te besteden om Texas te helpen een herhaling van de stroomuitval in februari te voorkomen door nieuwe energiecentrales te bouwen die zouden draaien tijdens elektriciteitsnoodsituaties.
 • Chris Brown, CEO van Berkshire Hathaway Energy Infrastructure, zegt dat het bedrijf 10 grote aardgascentrales zou kunnen bouwen die alleen in tijden van extreme nood zouden werken en niet anderszins zouden concurreren op de elektriciteitsmarkt van de staat.
 • Volgens het voorstel zou de netbeheerder de centrales controleren en een beroep kunnen doen op hen tijdens periodes van krapte om stroomuitval te voorkomen, zoals de catastrofe van vorige maand die meer dan 4 miljoen huizen en bedrijven dagenlang in het ongewisse liet.
 • Berkshire hoopt een rendement van 9,3% op de investering te ontvangen, hetzelfde als gereguleerde elektriciteitsbedrijven die een deel van het net exploiteerden, zegt Brown, eraan toevoegend dat de centrales in november 2023 operationeel zouden kunnen zijn.

  De omzet van het concern uit Omaha over dit jaar komt uit op 266.9 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2020 toen het concern 245.51 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Berkshire Hathaway in beeld plus taxaties 2020

  fundamantele data

  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 19.58 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 16333.67 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 23.9 te liggen.

  Van het concern worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de investeringsbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1.88 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 274.02 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 44 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 250926 en de 407750 dollar.

  Historische koersen Berkshire Hathaway

  fundamantele data berkshirehathaway

  Het aandeel sloot donderdag op 390360 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.