Analisten vinden ASM International fair gewaardeerd aandeel

ASM International's beurskoers lijkt nu, mede door de laatste koersstijging van het aandeel, in lijn met de fair values van de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt daarom het aandeel ASM International op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 10 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 59,8 euro. Dit is circa 0,43 procent minder dan de huidige koers van 56,22 euro.

Taxaties voor ASM International uiteenlopend

financiele analyse

De omzet van ASM International over dit jaar komt uit op 902,07 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 818,08 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten ASM International in beeld plus taxaties 2019

historische koersen

De analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 189 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van ASM International's resultaat per aandeel op een winst van 3,76 euro. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 14,95 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 1,05 euro per aandeel. ASM International's dividendrendement komt neer op 1,87 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een nihile 0,5 procent.

Laatste koersdoelen rond de 61 euro

De meest recente adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van Kepler Capital Markets, JP Morgan en Credit Suisse.

ASM International's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 3,16 miljard . Het aandeel ASM International bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf mei vorig jaar staat het aandeel ASM International 15 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 34 en de 62 euro.

Historische koersen ASM International 2007-2019

historische koersen asminternational

Het aandeel sloot zondag op 56,22 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.