Putoptiestrategie op BESI

BE Semiconductor is aantrekkelijk gewaardeerd en een aandeel waarop in de toekomst veel winst te behalen valt wanneer de semiconductor markt weer aantrekt.

BE Semiconductor is vrij volatiel en u wilt niet te snel vallende messen vangen wanneer de koers daalt. Een interessante strategie om in het aandeel te komen is door het verkopen van puts.

Beurskoers aandeel BE Semiconductor

Aandeelbesi

Momenteel handelt BE Semiconductor op €21.04.
Stel u wilt uw posities innemen/vergroten op €20 en op €18. U kunt wachten tot het aandeel daarnaartoe daalt en dan het aandeel kopen. U kunt ook puts met de desbetreffende strikes verkopen en daardoor optiepremie ‘vangen’. Gaan we niet naar de desbetreffende strike/level, dan verdient u de optiepremie. Mochten we er wel heen gaan dan moet u op dat level aandelen BE Semiconductor kopen. Dit is echter wel een stuk goedkoper, aangezien het verschil met een aandelenorder inleggen is dat u de premie van de opties verdient.


Laten we zeggen dat u voor eind september op €20 en €18 wilt instappen in BE Semiconductor.

U kunt dan de Sep 20 put en de Sep 18 put verkopen respectievelijk voor €1.20 en €0.60.

Dit geeft u dus €1.80 meer rendement dan dat u kooporders gaat in leggen op €20 en €18 na een daling van BE Semiconductor.

Grootste risico dat u loopt is dat de koers in enkele dagen erg hard omlaag gaat. Bijvoorbeeld tot €15. In dat geval zou u misschien de aandelen niet kopen op €20 en €18, maar zit u wel short de puts. In andere gevallen is de optiestrategie erg gunstig en pakt u meer rendement dan dat u krijgt als u wacht tot de koers daalt (als deze überhaupt al daalt). Mocht u 500 aandelen willen kopen op €20 en 500 op €18, dan kunt u dus een extra rendement behalen van 500* €1.80 = €900. Oftewel op 5 puts eenmaal €1.20 (5.7% van de huidige koers) en op €5 puts eenmaal €0.60 (ruim 2.8% van de huidige koers).

U moet altijd goed nadenken over hoeveel puts u verkoopt. Vuistregel: verkoop nooit meer puts dan dat u aandelen wilt kopen. Stel u verkoopt 5 puts op de 20 strike. Dan moet u dus wel bereid zijn 500 aandelen BE Semiconductor te kopen op 20 Euro. Een investering van €10.000. Denk hier goed over na. Als u niet gelooft in BE Semiconductor moet u deze strategie niet volgen.

Wilt u meer lezen over aandelen zoal deze en een diepere analyse zien met slimme handelsmogelijkheden, kijkt u dan eens op hubenscapital.com.

De auteur, Sven Hubens, is oprichter van Hubens Capital (www.hubenscapital.com). Hubens Capital richt zich op het geven van vermogensadvies aan particulieren en het analyseren van de vooral wat kleinere value stocks.