Analisten verwachten over 2019 stijgende omzet Walgreens

Morgen opent het Amerikaanse Walgreens haar boeken over het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 792,8 miljoen dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het concern 725,25 miljoen dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Walgreens in beeld plus taxaties 2019

financiele analyse

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 173 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 5,49 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 9,36 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,2 dollar. Walgreens's dividendrendement komt dus op 2,34 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de supermarkten ligt op een summiere 1 procent.

Walgreens's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 1,54 miljard dollar. Het aandeel Walgreens was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf juni vorig jaar staat het aandeel Walgreens 9 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 38 en de 61 dollar.

Het aandeel sloot maandag op 51,39 dollar.

Historische koersen Walgreens voorbije 10 jaar

financiele analyse walgreens

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.