Meer omzet Walgreens Boots, verkoopt distributie aan AmerisourceBergen

De totale opbrengsten van het supermarktconcern Walgreens Boots Boots over het voorgaande kwartaal waren ongeveer overeenkomstig de calculaties van de analisten. Het bedrijf zag en haar omzet en haar nettoresultaat verbeterden. De omzet steeg van 212,27 miljoen dollar naar 247,02 miljoen dollar zo rapporteerde het Amerikaanse bedrijf donderdag. De analisten hadden op 244,07 miljoen dollar gerekend.

Het bedrijf rapporteerde een nettoresultaat van 51,68 miljoen dollar (de markt voorzag op 54,8 miljoen dollar). Een jaar terug in hetzelfde kwartaal was het nettoresultaat 42,7 miljoen dollar. Zodoende kwam het resultaat per aandeel uit op 1,69 dollar.

Consensus resultaten Q3 Walgreens Boots Boots

beurskoers

Voor het lopende jaar verwacht het bedrijf een nettowinstgroei van nipt onder de 10 procent. Woensdag bereikte het bedrijf een akkoord voor de verkoop van haar gezondheidsdistributie aan AmerisourceBergen . Hiermee is een bedrag van 6,5 miljard dollar gemoeid. Walgreens Boots Boots ontvangt 6,25 miljard dollar in cash en 2 miljoen aandelen AmerisourceBergen .

Verwachtingen Walgreens Boots Boots

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Bethesda over dit jaar ligt volgens de analisten op 947,4 miljoen dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 817,22 miljoen dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Walgreens Boots Boots in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Walgreens Boots Boots Pharmacy Chicago centre ©

Walgreens Boots
Walgreens Boots


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 210 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 6,25 dollar verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op 14,37 te liggen.

"Sterk kwartaal"

De analisten van ABN AMRO spreken van een sterk voorgaand kwartaal. De analisten hebben een houdadvies bij een van 42 dollar naar 50 dollar verhoogd koersdoel. De verkoop van de distributietak noemen de analisten een goede zet om ook haar schulden te reduceren. " Walgreens Boots maakte tegelijkertijd met de cijfers een uitbreiding van de samenwerking met AmerisourceBergen bekend. De internationale grootschalige distributieactiviteiten worden verkocht. Het commerciële contract in de Verenigde Staten wordt uitgebreid. Dit zorgt ervoor dat Walgreens Boots zich kan concentreren op de kernactiviteiten. Het helpt bovendien bij het financieren van investeringen en het afbouwen van de schuld"

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,44 dollar. Walgreens Boots Boots's dividendrendement komt hiermee uit op 1,6 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de supermarkten levert een beperkt dividendrendement van circa 0,37 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op 19 februari een interimdividend van 36 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 2,65 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 40 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 25 en de 95 dollar.

Koershistorie Walgreens Boots Boots 2007-2020

aandelenanalyse walgreensboots

Klikt u hier voor dividend aandeel Walgreens Boots. Om 16.41 staat het aandeel 1,75 procent lager op 89,81 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.