Hal enorme outperformer in vrij matige investeringssector

Het aandeel Hal deed het de afgelopen 10 jaar fors beter dan de mondiale investeringssector. Waar de sector over de afgelopen 10 jaar een heel summiere plus van 6,4 procent heeft staat het aandeel Hal ruim 143 procent hoger.

Hiermee laat het aandeel andere bekende spelers zoals Warren Buffett 's Berkshire Hathaway en BlackRock nipt achter zich.

10-jaars winnaars investeringsmaatschappijen

Halbeleggen

We zien dat de sector over de afgelopen 8 jaar wel een mega winst liet zien: +96 procent. De voorbije kortere perioden zien we de rendementen steeds lager worden.

Beurskoers HAL afgelopen 10 jaar

Aandeelhal

Het aandeel Hal noteert de afgelopen 6 maanden rond haar alltime high van rond de 180 euro.

Fors dividend Hal Trust

Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Hal Trust nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 6,95 euro. Het dividendrendement van Hal Trust ligt hiermee op 3,89 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de investeringsbedrijven ligt op een nihile 0,79 procent.

Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 8,23 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 7,91 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Hal Trust in beeld plus taxaties 2016

stock

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 1,41 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 14,86 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 12,01 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 185 euro

Het aandeel Hal Trust wordt door 2 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 173 euro. Dit is circa 4 procent minder dan de huidige beurskoers van 178,5 euro.

De laatste 3 adviezen voor het investeringsbedrijf zijn afkomstig van Beursexpres (houden, zonder koersdoel), KBC Securities (houden, 173,00 euro) en ABN AMRO (kopen, 196,00 euro).

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Hal Trust's marktkapitalisatie 13,21 miljard euro.

Het aandeel staat om 11.16 0,53 procent hoger op 178,5 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.