Exxon dit jaar slechtste Dow aandeel, fors dividendrendement

Het aandeel Exxon Mobil is dit jaar één van de slechtere aandelen in de Dow Jones index. Het aandeel koerst sinds 1 januari ruim 11 procent in het rood terwijl het gemiddelde Dow-aandeel nipt 5 procent in het groen staat..Ook vakgenoot Chevron doet het dit jaar minder, het aandeel staat ruim 9 procent lager.

Exxon Mobil al jaren underperformer

fundmantele data exxonmobil

Op de langere termijn bezien zien we dat het aandeel Exxon Mobil al jaren slechter dan de Amerikaanse markt presteert. Beleggers die het aandeel 10 jaar terug kochten staan nu op een winst van amper 15 procent. Het gemiddelde Amerikaanse aandeel staat ruim 49 procent hoger (beide rendementen exclusief dividendrendementen).

Kerncijfers oliesector

fundmantele data exxonmobil

Mede door de gedaalde beurskoers noteert Exxon Mobil noteert het aandeel Exxon Mobil nu met een relatief lagere koers/winst-verhouding. Bij de winnaars en verliezers over de afgelopen 12 maanden zien we enorme uitslagen zowel omhoog als omlaag. We moeten echter wel opmerken dat dit vooral de kleinere aandelen met dus lagere marktkapitalisaties betreft.

Fors dividend Exxon Mobil

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Exxon Mobil nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,07 dollar. Exxon Mobil 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,79 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een relatief royale 2,36 procent.

Dividendrendementen Exxon Mobil

Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 300,4 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 218,61 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2016

fundmantele data

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 17,6 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 4,07 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 19,9.

Laatste taxaties rond de 95 dollar

Het aandeel Exxon Mobil wordt door 13 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de actuele koersdoelen voor het aandeel staat op 87,27 dollar. Dit is zo'n 8 procent meer dan de huidige koers van 80,99 dollar.

Beleggers Belangen, JP Morgan en Goldman Sachs gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Exxon Mobil 's marktkapitalisatie 336,59 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 80,99 dollar.

Historische koersen Exxon Mobil2007-2017

fundmantele data exxonmobil

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.