Unilever op recordjacht aldus analisten

Unilever publiceert morgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat records voor het bedrijf zijn. De omzet van Unilever over dit jaar komt uit op 55,79 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 53,27 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Unilever in beeld plus taxaties 2016

beurskoers

De analisten anticiperen voor 2016 op een recordnettowinst van 5,93 miljard euro. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 2,13 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 22,42.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,39 euro. Unilever 's dividendrendement komt hiermee uit op 2,91 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de voedingsbedrijven ligt op een magere 0,83 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 50 euro

De laatste 3 adviezen voor het voedingsbedrijf zijn afkomstig van Goldman Sachs Sanford C. Bernstein & Co en Berenberg.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Unilever 's marktkapitalisatie op dit moment 60,97 miljard euro.

Het aandeel staat om 12.22 0,12 procent hoger op 47,75 euro.

Historische koersen Unilever

beurskoers unilever

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.