Exxon Mobil in top Amerikaanse dividendaandelen

Fors dividend Exxon Mobil

Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Exxon Mobil nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,06 dollar. Exxon Mobil 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,76 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een aantrekkelijke 3,27 procent.

Dividendrendementen Exxon Mobil

Morgen komt het Amerikaanse bedrijf Exxon Mobil met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 291,56 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 259,49 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 16,59 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Exxon Mobil 's resultaat per aandeel op een winst van 3,88 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 20,98 te liggen.

Recente koersdoelen rond de 85 dollar

RBC Capital Markets, HSBC en Exane BNP Paribas gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Exxon Mobil 's marktkapitalisatie 338,3 miljard dollar.

Het aandeel sloot woensdag op 81,4 dollar.

Historische koersen Exxon Mobil van 2007 tot 2017

koersgrafieken exxonmobil

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.