Aandeel Vopak dit jaar bij achterblijvers in offshore diensten-/distributiesector

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse daling van 8 procent één van de slechtere aandelen van de offshore diensten-/distributiesector. Het doorsnee aandeel uit de offshore diensten-/distributiesector leverde de dit jaar een winst op van 5,3 procent. Overige aandelen uit de peergroup met fors negatieve rendementen zijn o.a. Fugro en SIF Holding . Bij de sectorwinnaars bevinden zich o.a. Saras en SBM Offshore .

Rendementen Vopak versus offshore diensten-/distributiesector

stock price

Buy & hold rendementen aandeel Vopak over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een forse winst van 83 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een verlies van 11 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Kerncijfers offshore diensten-/distributiesector

equity

Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 9 maal de winst per aandeel betaald. De sector noteert op -2,32 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 heeft de sector een winst van ruim 10 procent en sinds 2007 16 procent verlies.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 1,4 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 1,35 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Vopak in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 316 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 2,50 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 16,55 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,08 euro. Vopak 's dividendrendement komt hiermee uit op 2,61 procent. Het gemiddelde dividend van de offshore diensten-/distributiebedrijven ligt op een schamele 0,18 procent.

Jongste koersdoelen rond de 45 euro

KBC Securities, ER Capital en ING gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Vopak 's marktkapitalisatie 5,28 miljard euro.

Historische beurskoersen Vopak

fundamenteel onderzoek vopakOm 10.52 staat het aandeel 0,15 procent lager op 41,37 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.