Accell bij beter presterende Nederlandse smallcaps

Accell outperformer Nederlandse smallcaps

In het smallcapssegment behoort het aandeel Accell momenteel tot de best presterende aandelen. Over het afgelopen jaar staat de smallcap zelfs 56 procent hoger. De Nederlandse smallcaps staan 38 procent in de plus. Accell wordt nu op 22 maal de CAPE-ratio verhandeld. De doorsnee Europese smallcaps worden nu op 42 verhandeld.

Gezien de de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Accell over dit jaar komt uit op 1,13 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 1,05 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Accell in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 42 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,6 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 18,26.

De consensus van het dividend ligt op 0,87 cent per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee op 2,98 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een schamele 0,55 procent.

Laatste koersdoelen rond de 34 euro

DeGroof Petercam, Kepler Capital Markets en Barclays gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Accell 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 738,15 miljoen euro.

Historische koersen Accell voorbije 10 jaar

koersgrafieken accell

Om 11.32 koerst het aandeel 0,72 procent lager op 29,21 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.