ASML bij de betere Europese megacaps

ASML outperformer Nederlandse megacaps

ASML behoort momenteel tot de best presterende megacaps in Europa. Over de afgelopen 12 maanden staat de megacap maar liefst 35 procent hoger. De Europese megacaps staan 14 procent in de plus. ASML wordt nu op 49 maal de CAPE-ratio verhandeld. De doorsnee Europese megacaps worden nu op 44 verhandeld.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat records voor het bedrijf zijn. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 8,2 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 6,79 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten ASML in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 1,78 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4,16 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 27,73.

De consensus van het dividend ligt op 1,3 euro per aandeel. ASML 's dividendrendement ligt dus op 1,13 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 0,19 procent op.

Recentste taxaties rond de 143 euro

De meest recente adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van Bank of America Merrill Lynch, NIBC en JP Morgan.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt ASML 's totale beurswaarde 49,37 miljard euro.

Historische koersen ASML voorbije 10 jaar

aandeel asml

Het aandeel staat om 17.36 1 procent hoger op 115,35 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.