Analisten: ASML op stoom voor recordomzet

Morgen opent het Nederlandse ASML haar boeken over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 8,21 miljard euro. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 6,79 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten ASML in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 1,78 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van ASML 's resultaat per aandeel op een winst van 4,15 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 29,31.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,3 euro. ASML 's dividendrendement ligt dus op 1,07 procent. Het doorsnee dividend van de producenten van halfgeleiders ligt op een schamele 0,25 procent.

Actuele koersdoelen rond de 143 euro

Bank of America Merrill Lynch, NIBC en JP Morgan gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

ASML 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 52,06 miljard euro.

Om 9.35 stond het aandeel 0 procent lager op 121,65 euro.

Historische koersen ASML

fundamenteel onderzoek asml

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.