Qualcomm wil minder afhankelijk worden van Apple

Het aandeel Qualcomm beleeft dit jaar een vrij beroerd beursjaar. Begin dit jaar stond het aandeel nog nipt onder de 70 dollar en momenteel staat het aandeel op 55 dollar. Beleggers lijken ongerust over het bedrijf te zijn in verband met de lopende samenwerking met Apple . Diverse rapporten stellen dat deze samenwerking op termijn wel eens over kan zijn. Apple zou dan overstappen naar de microchips van Intel .

Er zijn ook andere geluiden van analisten die stellen dat de omzet vanuit Apple slechts 9 procent betreft. Daarnaast zou Qualcomm ook al op zoek naar andere inkomstenstromen naast die van Apple . Apple zou echter niet volledig met Qualcomm kunnen breken. Een recent rapport van Tech Insights stelt dat de Apple Watch 3 de chips van Qualcomm bevat. Verder zet Qualcomm ook in op groei uit de sectoren 5G en de zelfrijdende auto’s. In oktober testte het bedrijf voor het eerst haar 5G smartphone.

De omzet van DSM over dit jaar komt uit op 8,48 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 7,92 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten DSM in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2017 op een nettowinst van 665 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3,86 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 19,37 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,85 euro verwacht. DSM 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 2,47 procent. Het doorsnee dividendrendement van de chemiesector ligt op een nihile 0,96 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 80 euro

Goldman Sachs , Berenberg en Credit Suisse gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt DSM 's marktkapitalisatie 13,08 miljard euro.

Het aandeel staat om 13.34 1,32 procent hoger op 74,75 euro.

Historische koersen DSM

financiele analyse dsm

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.