Optimisme Nvidia houdt aan: meer omzet uit data

Het optimisme over het Amerikaanse techaandeel Nvidia lijkt maar niet op te kunnen. Het aandeel koerst inmiddels op een alltime high van 487 dollar. Sinds begin 2019 lijkt het aandeel alleen maar te kunnen stijgen.

Koers Nvidia op record

<a href='/begrippen/1-aandeel'>Aandeel</a> nvidia

Nvidia videokaart analist
De resultaten over het tweede kwartaal, die het bedrijf op 19 augustus presenteerde, lagen boven de verwachtingen van de meeste analisten. De analisten van Bank of America verwachten dat het positieve omzetmomentum van het bedrijf aan zal houden. Bank of America verwacht vooral meer omzetgroei bij de onderdelen data en gaming. De analisten noemen het aandeel nu zelfs een “unassailable” bedrijf, met andere woorden een onverslaanbaar bedrijf. Voor de diverse onderdelen taxeren de analisten zelfs omzetstijgingen van meer dan 20 procent.

Koersdoelen verder omhoog, omzet ook

De analisten hebben een koersdoel van 520 dollar voor het aandeel (koers nu 487 dollar). Recent verhoogden ook RBC Capital en Needham hun taxaties voor het aandeel. Bij RBC Capital ging het koersdoel van 461 naar 528 dollar. Analist Rajvindra Gill van Needham schroefde zijn koersdoel zelfs naar de 600 dollar op.

Over het tweede kwartaal van dit jaar steeg de omzet op jaarbasis met 50 procent. De omzet uit de videospellenhoek steeg met 26 procent naar 1,65 miljard dollar. Dit was fors hoger dan de consensus op Wall Street die op 1,4 miljard dollar lag. De resultaten van het bedrijf kregen mede door de coronapandemie een boost want hierdoor bleven meer mensen thuis en gingen dus ook meer videospellen spelen.

Chips voor videospellen/pc’s is echter al lang niet meer alleen Nvidia’s kernactiviteit. Het bedrijf is ook erg actief met data en beheert diverse datacentra. Over het tweede kwartaal was de omzet uit de datahoek zelfs meer dan die uit de gaminghoek. Veel analisten stellen dat zodoende Nvidia een fors bredere omzetspreiding heeft. Daarnaast verwachten veel analisten voor zowel datacentra, cloud en chips voor processoren een verdere groei.