Koersdoel 1000 dollar voor Tesla

Het aandeel Tesla beleeft uiteraard haar meest bizarre jaar ooit. Dit jaar staat het aandeel ruim 677 procent hoger. Vrijdag, net voor haar toevoeging aan de S&P 500 index, tikte het bedrijf een nieuwe alltime high aan van 649 dollar. De mega gestegen beurskoers komt vooral door de steeds maar groeiende markt voor elektrische voertuigen waar de lichten steeds meer op groen gaan staan. Het aandeel Tesla behoort al bijna heel 2020 tot de meest verhandelde aandelen op Wall Street. Gemiddeld worden er nu rond de 18 miljard stukken per dag verhandeld.

Het optimisme over het aandeel lijkt maar niet op te kunnen want de doorgaans erg positieve analist Dan Ives van Wedbush heeft een koersdoel van 1000 dollar (in zijn bullish scenario). Dan Ives stelt dat de laatste ontwikkelingen bij het bedrijf een hoop twijfels hebben weggehaald. De analist stelt dat het bedrijf een enorme kans heeft om een hele grote positie in de Chinese markt op te bouwen.


Tesla amsterdam garage bijlmer
Tesla Amsterdam, garage Bijlmer

Analist Philippe Houchois stelt echter dat de verwachtingen voor het aandeel veel te hoog zijn en dat de huidige waardering daarom veel te hoog is. Ook verwacht de analist niet dat het bedrijf heel dominant in haar markt kan worden in verband met haar omvang, structuur en bedrijfsvoering.

Beurkoers Tesla in 2020

Tesla koers

Taxaties Tesla

De omzet van het concern uit Palo Alto over dit jaar komt uit op 30,89 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 24,58 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2020

aandeel

Tesla Tilburg Noord fabriek ©

Tesla
Tesla


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 2,4 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 2,29 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op een erg hoge 303,49 te liggen.

De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een summiere 0,8 procent.

Laatste taxaties rond de 663 dollar

Jefferies & Co., Goldman Sachs en Wedbush Morgan Securities gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 599,8 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds december vorig jaar staat het aandeel maar liefst 757 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 70 en de 695 dollar.

Historische beurskoersen Tesla

aandeel teslamotors

Klikt u hier voor dividend aandeel Tesla Motors. Om 16.31 stond het aandeel 4,71 procent lager op 695 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.