JP Morgan zet Exxon voor het eerst in 7 jaar op kopen

Het advies voor het aandeel Exxon Mobil wordt door de analisten van JP Morgan voor het eerst in 7 jaar naar kopen verhoogd (in 2014 piekte de oliesector). Het koersdoel gaat van 50 naar 56 dollar. 2021 zou volgens de analisten een keerpunt voor het bedrijf kunnen zijn.

JP Morgan schat het dividendrendement in op 7 procent en noemt dit een vrij betrouwbaar rendement. Het breakevenpunt voor het huidige dividend ligt volgens de analisten op 45 dollar. De analisten verwachten dat de investeringen van de afgelopen jaren vermoedelijk dit jaar hun vruchten af kunnen gaan geven. Maandag verhoogde Morgan Stanley haar advies ook naar kopen bij een van 49 dollar naar 57 dollar verhoogd koersdoel.

Veel dividend Exxon

Beleggers in het aandeel Exxon Mobil kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Exxon Mobil tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3,48 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 7,27 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een magere 0,36 procent.

Historische dividendrendementen Exxon Mobil

Over 2020 verdient het bedrijf uit Irving volgens de gepolste analisten uit op 180,93 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 255,58 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Exxon Mobil Apeldoorn Deventerstraat ©

Exxon Mobil
Exxon Mobil


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettoverlies van 1,61 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Exxon Mobil 's resultaat per aandeel op een verlies van 38 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -126 te liggen.

Laatste taxaties rond de 50 dollar

De laatste 3 adviezen voor het olie- en gasbedrijf zijn afkomstig van JP Morgan, ABN AMRO en HSBC .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 202,87 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel 25 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 30 en de 70 dollar.

Koershistorie Exxon Mobil van 2007 tot 2020

historische koersen exxonmobil

Klikt u hier voor dividend aandeel Exxon Mobil. Het aandeel staat om 21.58 1,41 procent hoger op 47,88 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.