BE Semiconductor bij de beste glamouraandelen halfgeleiders sector

BE Semiconductor outperformer Europese glamouraandelen

Het aandeel BE Semiconductor behoort momenteel tot de beter renderende Europese glamouraandelen. Over het afgelopen jaar staat het glamouraandeel maar liefst 117 procent hoger. De Europese glamouraandelen staan 20 procent in de plus. Voor een aandeel BE Semiconductor wordt nu maar liefst 136 maal de CAPE-ratio betaald.

Gezien de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van BE Semiconductor over dit jaar komt uit op 585,25 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 375,38 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BE Semiconductor in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 168 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 4,53 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 14,99 uit.

Fors dividend BE Semiconductor

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,88 euro. Het dividendrendement van BE Semiconductor ligt hiermee op 5,71 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 0,24 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 72 euro

Berenberg, NIBC en ING gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BE Semiconductor's marktkapitalisatie 2,57 miljard euro.

Historische beurskoersen aandeelBE Semiconductor

aandeel besemiconductor

Het aandeel staat om 12.18 0,66 procent lager op 67,91 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.