Koersdoel van 1250 dollar voor Tesla

Het optimisme over Tesla lijkt nog steeds maar niet op te kunnen. Analist Dan Ives, die al een tijd erg positief over het bedrijf is, noemde in zijn 'bull-case scenario' een koersdoel van 1250 dollar. Dit baseert hij op een verwachte stijging van de vraag uit China naar schonere auto's. Zijn standaard koersdoel staat trouwens op 950 dollar (verhoogd van 750 dollar). Naast een stevige vraag naar de Tesla's is er volgens Ives ook een enorme groei van de vraag naar de andere merken zoals NIO, XPeng, Li Auto en diverse anderen.

Koers Tesla ballistisch

Koers tesla

Voor 2022 verwacht Ives dat Tesla ruim een miljoen auto's kan gaan verkopen. In de jaren daarna moet de productie van 5 miljoen auto's zeker haalbaar zijn aldus de analist. Momenteel zijn rond de 3 procent van de auto's wereldwijd al elektrisch. De analist verwacht dat dit percentage eind dit jaar rond de 5 procent zal kunnen liggen. Ook de verkiezing van Biden zou een stimulans voor Tesla kunnen zijn omdat hij toch heel wat meer groengezind is dan de zittende president Trump.

Verwachtingen Tesla

Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Palo Alto volgens de analisten uit op 31,1 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 24,58 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

Tesla Tilburg productiefaciliteit ©

Tesla
Tesla


De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 2,47 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 2,34 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een forse 353,06 te liggen.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat het bedrijf geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een magere 0,58 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 535 dollar

Credit Suisse , RBC Capital Markets en JP Morgan gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 712,99 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 709 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 70 en de 884 dollar.

Koershistorie Tesla 2007-2020

fundamantele data teslamotors

Klikt u hier voor dividend aandeel Tesla Motors. Het aandeel sloot vrijdag op 826,16 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.