Tesla: onder verwachtingen, uitstel Cybertruck

  • Tesla (TSLA) mistte de winstverwachtingen voor het vierde kwartaal, maar ziet de leveringsgroei in 2021 versnellen ten opzichte van het tempo van 2020 en bevestigt dat er nieuwe Model S- en X-versies komen. Tesla's-aandelen daalden afgelopen maandag.
  • Tijdens een gesprek met analisten eind woensdag suggereerde CEO Elon Musk ook dat de tijdlijn voor de Cybertruck een beetje was verschoven en zei dat Tesla op een gegeven moment elektrische bestelwagens gaat maken.
  • Schattingen: analisten verwachtten een winst per aandeel van 90 cent, meer dan het dubbele in dezelfde periode een jaar geleden, aangezien de omzet met 37% stijgt tot $ 10,13 miljard zo is althans de verwachting.

    Tesla garages Tilburg ingang ©

    Tesla
    Tesla

  • Resultaten: winst per aandeel van 80 cent bij een omzet van $ 10,74 miljard. De inkomsten uit wettelijke kredieten stegen met 202% tot $ 401 miljoen. De leveringen stegen in het vierde kwartaal met 61% tot 180.667, geleid door een populatie van 75% uit Model 3.
  • Tesla zei dat de fabriek in Fremont de productie van Model S en X in het eerste kwartaal zal hervatten na aanpassing voor nieuwe versies van beide EV's. Veranderingen omvatten onder meer een nieuwe aandrijflijn en interieur en verbeteringen aan het exterieur.
  • Geldmiddelen en kasequivalenten aan het einde van het kwartaal stegen tot $ 19,4 miljard in het vierde kwartaal, voornamelijk gedreven door Tesla's recente kapitaalverhoging van $ 5 miljard en een vrije kasstroom van $ 1,9 miljard, gedeeltelijk gecompenseerd door vervroegde aflossingen.
  • Vooruitzichten: Tesla ziet een gemiddelde jaarlijkse groei van 50% in het afleveren van voertuigen, waarbij 2021 naar verwachting sneller zal zijn dan dat tempo. In 2020 groeiden de leveringen met 36% tot 499.647.

    Fundamentals van Tesla

    Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Palo Alto volgens de analisten uit op 48.68 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 31.54 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2020

    aandeel

    Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 4.5 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 4.2 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 199.95.

    Dividenduitkeringen worden van het concern niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een summiere 0.82 procent.

    Laatste koersdoelen rond de 214 dollar

    De laatste 3 adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van JP Morgan, Sanford C. Bernstein & Co en UBS .

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 760.03 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 438 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 70 en de 900 dollar.

    Historische koersen aandeel Tesla

    aandeel teslamotors

    Klikt u hier voor dividend aandeel Tesla Motors. Het aandeel staat om 21.55 3.91 procent hoger op 839.81 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.