Exxon stopt de productie van ruwe olie in Guyana na een storing in de gascompressor

 • Exxon Mobil (NYSE: XOM) zegt dat het de productie van ruwe olie op het drijvende Liza Destiny-platform voor de kust van Guyana heeft verlaagd nadat een gascompressor het begaf.
 • Het bedrijf zegt de compressor voor reparatie naar Duitsland te sturen, waar hij op 9 februari zal aankomen.
 • Exxon, dat een belang van 45% heeft in het Stabroek-blok waar Liza is gevestigd, heeft de huidige productieniveaus niet gespecificeerd; Hess , een partner in het blok met een belang van 30%, zei vorige week in een conference call over de inkomsten dat de output de volledige capaciteit van 120K bbl / dag had bereikt.

  Exxon Mobil fundamentals

  Beleggers in het aandeel Exxon Mobil kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Exxon Mobil nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. De consensus van het dividend ligt op 3.49 dollar per aandeel. Exxon Mobil 's dividendrendement komt neer op 6.7 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de olie- en gasbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.49 procent op.

  Historische dividendrendementen Exxon Mobil

  Exxon Mobil gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal uitbrengen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Irving op 224.37 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 181.5 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2020

  koersdata

  Exxon Mobil Mobil Rotterdam ©

  Exxon Mobil
  Exxon Mobil


  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 8.31 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2.09 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 24.93 uit.

  Laatste koersdoelen rond de 52 dollar

  De laatste 3 adviezen voor het olie- en gasbedrijf zijn afkomstig van Goldman Sachs , UBS en HSBC .

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 220.59 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel 8 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 30 en de 62 dollar.

  Historische beurskoersen Exxon Mobil

  koersdata exxonmobil

  Klikt u hier voor dividend aandeel Exxon Mobil. Om 16.21 stond het aandeel 1.7 procent lager op 52.1 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.