Exxon klaagt Macquarie aan vanwege gascontract

 • Exxon Mobil (NYSE: XOM) heeft een rechtszaak aangespannen van $ 11,7 miljoen tegen Macquarie Energy bij een rechtbank in Texas wegens gemiste leveringen tijdens de winterstop van vorige maand in de centrale VS
 • Exxon vraagt de rechtbank om te oordelen dat de enorme storm een natuurramp was, waardoor het zijn contract met Macquarie zonder boete zou kunnen verbreken, waardoor de eis van het Australische bedrijf dat Exxon 11,7 miljoen dollar aan schadevergoeding voor gemiste leveringen zou betalen .
 • De vraag naar en de prijzen van gas in de VS stegen enorm toen de vriestemperaturen zo ver naar het zuiden reikten als Texas, waar 4,3 miljoen huizen stroom verloren.
 • Macquarie was een van de grootste winnaars van de extreme kou en de daaruit voortvloeiende stijging van de aardgasprijzen; analisten zeggen dat het een winst van $ 317 miljoen zou kunnen halen uit de gasbinge.

  De omzet van het concern uit Irving over dit jaar komt uit op 236.89 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 178.57 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2020

  financiële analyse

  Exxon Mobil Apeldoorn ©

  Exxon Mobil
  Exxon Mobil


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 10.07 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 2.55 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 23.89 te liggen.

  Fors dividend Exxon Mobil

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3.48 dollar verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 5.71 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een magere 1.21 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 268 dollar

  De meest recente adviezen voor het olie- en gasbedrijf zijn afkomstig van UBS , Wedbush Morgan Securities en Oppenheimer & Co.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 257.98 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 38 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 30 en de 61 dollar.

  Historische koersen Exxon Mobil 2007-2021

  financiële analyse exxonmobil

  Klikt u hier voor dividend aandeel Exxon Mobil. Om 19.41 koerst het aandeel 0.11 procent lager op 60.93 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.