ASML outperformer Europese glamouraandelen

ASML bij sterk presterende Europese glamouraandelen

ASML behoort momenteel tot de best presterende glamouraandelen in Europa. Over de afgelopen 12 maanden staat het glamouraandeel maar liefst 43 procent hoger. De Europese glamouraandelen staan 31 procent in de plus. Voor een aandeel ASML wordt nu 62 maal de CAPE-ratio betaald. De gemiddelde Europese glamouraandelen worden nu op 83 verhandeld.

Op basis van de analistenschattingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van ASML over dit jaar komt uit op 8,59 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 6,79 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten ASML in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 1,93 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 4,52 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op 32,27 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,3 euro. ASML 's dividendrendement komt hiermee uit op 0,89 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een magere 0,24 procent.

Laatste taxaties rond de 165 euro

Barclays , Goldman Sachs en Deutsche Bank gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van ASML ' momenteel circa 62,42 miljard euro.

Historische koersen ASML

historische koersen asml

Om 13.32 staat het aandeel 1,65 procent hoger op 145,85 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.