Tegenslag Exxon bij exploratieput in Guyana

 • Exxon Mobil (NYSE: XOM) heeft voor de derde keer in vier maanden een droog gat geraakt in zijn verder succesvolle boorcampagne voor de kust van Guyana.
 • De Bulletwood-1-put werd op 1 januari geschud bij het ultradiepe Canje-blok, het derde offshore-blok in Guyana waarin Exxon een operationeel belang heeft, maar de resultaten "toonden bewijs van niet-commerciële koolwaterstoffen."
 • Het bedrijf had ook droge gaten in de Hassa-1-put in januari en de Tanager-1-put in november.
 • Exxon bezit een operationeel belang van 35% in Canje; Total (NYSE: TOT) bezit ook een belang van 35%.

  Verwachtingen Exxon Mobil

  Beleggers in het aandeel Exxon Mobil kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Exxon Mobil tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.48 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 5.72 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een magere 1.21 procent.

  Historische dividendrendementen Exxon Mobil

  De omzet van het concern uit Irving over dit jaar komt uit op 236.89 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 178.57 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2020

  aandeel

  Exxon Mobil Luik Belgium ©

  Exxon Mobil
  Exxon Mobil


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 10.07 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 2.55 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 23.87 uit.

  Laatste analistentaxaties rond de 55 dollar

  DZ Bank, Goldman Sachs en HSBC gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 257.72 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 57 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 30 en de 62 dollar.

  Historische koersen Exxon Mobil 2007-2021

  aandeel exxonmobil

  Klikt u hier voor dividend aandeel Exxon Mobil. Om 18.04 staat het aandeel 0.3 procent hoger op 60.87 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.