Orderportefeuille HITT neemt af

Softwarebedrijf HITT heeft de orderportefeuille in het eerst halfjaar zien afnemen. Dat meldde het bedrijf dinsdag bij de presentatie van de halfjaarcijfers. De orderportefeuille nam af van 45,3 miljoen euro aan het slot van 2010 naar 40,7 miljoen euro eind juni. Naar verwachting zal hiervan circa 18 miljoen euro in de tweede helft van het jaar realiseerbaar zijn. HITT vindt de portefeuille nog ,,royaal''.

HITT denkt dat het volume van orders in de Benelux op langere termijn zal dalen. De vooruitzichten voor andere gebieden als Azië en Australië zijn positief.

Gematigd positief
De onderneming zag de omzet met 27 procent toenemen tot ruim 20 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De winst kwam uit op 2 miljoen euro, vergeleken met bijna een half miljoen euro in de eerste helft van 2010.

In het winstcijfer is ook het vrijvallen van een pensioenbate meegenomen. Dat had een eenmalig effect op het resultaat na belastingen van 0,8 miljoen euro.

Het bestuur van HITT is gematigd positief over een verdere groei van de winst in de tweede helft van het jaar. ,,Het doorzetten van de winstgroei op langere termijn is afhankelijk van nieuwe orderontvangsten'', zo merkte het bedrijf op.

ANP