HITT krijgt order vliegveld Azerbeidzjan

HITT heeft een order ontvangen van Era, producent van multilateratiesystemen, voor een Air Traffic Guidance en Control Systeem (A-SMGCS) voor de International Airport in Baku, Azerbeidzjan. In Noorwegen werd HITT door Oslo Lufhavn AS geselecteerd voor de levering van een Airport Insight systeem op de luchthaven Oslo Gardermoen. De totale waarde van de orders bedragen EUR 1,6 miljoen.

Luchtverkeer
Het vliegveld van Baku ondergaat op dit moment een grondige renovatie die in 2013 wordt afgerond. Onderdeel hiervan is het Air Traffic Control systeem van HITT, een Terma ground movement radar en de integratie met een nieuw multilateratiesysteem van Era. Dit systeem waarvoor Azerbaijan Airlines de opdracht heeft gegeven, stelt de Azerbeidzjaanse luchtverkeersleiders in staat het verkeer op de luchthaven in alle weersomstandigheden veilig te begeleiden.

Uitbreiding Air Traffic
Het Airport Insight (AI)-systeem in Oslo is een uitbreiding van het bestaande Air Traffic Guidance en Control (A-SMGCS) systeem. Het voorziet luchtvaartmaatschappijen, afhandelaren en andere luchthavenorganisaties van een real time webpresentatie van alle bewegingen van vliegtuigen en andere voertuigen op de luchthaven. Met dit systeem heeft de luchthaven van Oslo de eerste stappen genomen op weg naar Airport Collaborative Decision Making (CDM), een belangrijk instrument ter verbetering van de efficiency op de luchthaven.