Musk en Tesla-bestuur aangeklaagd wegens tweets

Musk wederom in opspraak door tweets op Twitter

 • Een enkele Tesla-investeerder heeft een rechtszaak aangespannen tegen het bestuur van het bedrijf en CEO Elon Musk omdat hij het bedrijf zou hebben blootgesteld aan miljarden aan potentiële aansprakelijkheid en marktverliezen voor grillige tweets.
 • De rechtszaak stelt dat Musk herhaaldelijk een schikking uit 2018 met de Securities and Exchange Commission heeft geschonden die verondersteld werd nieuwe toezichtsprocedures toe te voegen met betrekking tot Musk's tweets en andere posts op sociale media.
 • "Miljarden dollars verloren aan marktkapitalisatie", klaagt de eiser in de aangifte.

  De omzet van het bedrijf uit Palo Alto over dit jaar komt uit op 48.11 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 31.54 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2020

  fundamantele data

  Tesla garages Tilburg Noord ©

  Tesla
  Tesla


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 4.53 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 4.11 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op een extreme 172.25 te liggen.

  Dividendbetalingen door het bedrijf worden niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een magere 1.36 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 380 dollar

  De laatste 3 adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van UBS , Sanford C. Bernstein & Co en Barclays .

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 640.69 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 695 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 70 en de 900 dollar.

  Historische beurskoersen Tesla

  fundamantele data teslamotors

  Klikt u hier voor dividend aandeel Tesla Motors. Om 21.00 stond het aandeel 4.39 procent lager op 707.94 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.