(UPDATE) Aandeel Fortis vanaf 11 uur weer verhandelbaar, naam Fortis verdwijnt in Nederland

De handel in het aandeel Ageas wordt vandaag om 11 uur hervat. Momenteel is de bank en verzekeraar zich aan het beraden over het dividendbeleid en de strategie. Ageas meldde verder dat het verwacht aan al zijn schuldverplichtingen te kunnen voldoen. De Belgische toezichthouder CBFA heeft gemeld dat de handel in Ageas om 11 uur hervat wordt. Ageas bestaat op dit moment uit een divisie internationale verzekeringen, opbrengsten uit de verkoop van onderdelen van het concern en financiële verplichtingen.

De verkoop van de Nederlandse bankactiviteiten en Belgische verzekeringsactiviteiten hebben Ageas 14,4 miljard euro opgeleverd in contanten. Het Belgisch-Nederlands bedrijf denkt circa 10,5 miljard euro in kas te hebben en gaat daarnaast uit van een totaalschuld van 9,4 miljard euro.

Analisten gaan vooralsnog uit van een openingskoers van het aandeel Ageas tussen de 3,50 en 1,50 euro.

Persbericht van Ageas
** Ageas : totaal aantal uitstaande stukken 2.468 miljoen
** Ageas : EUR7,4 mrd eigen vermogen, EUR1,4 mrd minderheidsbelangen
** Ageas : totaal vermogen EUR8,8 miljard
** Ageas verwacht te voldoen aan schuldverplichtingen
** Ageas -activa zullen bestaan uit internationale verzekerinsgact
** Ageas : daarnaast nog diverse financiele activa, verplichtingen
** Ageas : 66% eigenaar van een gestruct kredietportefeuilleentiteit
** Ageas : nadere beslissingen worden zsm gecommuniceerd

UPDATE
Inmiddels is het aandeel Ageas weer in de handel genomen en noteert het 2,06 euro een daling van 60%. Sinds vanochtend 11 uur zijn er bijna 130 miljoen aandelen Ageas verhandeld. Om 15.30 noteerde het aandeel een prijs van 1,68 euro, een daling van 69,06%.

naam Ageas verdwijnt uit straatbeeld
De naam Ageas zal volgens Jan van Rutte, Bestuursvoorzitter van Ageas Nederland verdwijnen uit Nederland. De bestuursvoorzitter meldde dit tegenover BNR nieuwsradio. Reden hiervoor is dat de naam in België nog gebruikt zal worden voor bepaalde activiteiten. Ageas zal vermoedelijk verder gaan onder de naam ABN-Amro.