Exxon overweegt Noorse olieraffinaderij te sluiten

 • Exxon Mobil (NYSE: XOM) zegt dat het overweegt om de raffinaderij van 116.000 vaten per dag in Slagen in Noorwegen te sluiten om de site om te bouwen tot een brandstofimportterminal, wat een ander potentieel slachtoffer is van Europa's overtollige raffinagecapaciteit als brandstof voor de regio. de vraag krimpt.
 • De raffinaderij werd gebouwd in 1961 en verwerkt ruwe olie uit de Noordzee en exporteert ~ 60% van de productie, waardoor het een van de grootste onshore exportbedrijven van Noorwegen is.
 • "Raffinaderijen in Europa opereren in een markt die steeds uitdagender wordt, gekenmerkt door een dalende vraag en sterke concurrentie, wat leidt tot overcapaciteit op de markt", zegt het bedrijf en merkt ook op dat de vraag naar brandstoffen voor wegtransport in Noorwegen is afgenomen.
 • Exxon Mobil werd gewaardeerd op meer dan $ 100 / aandeel tijdens de laatste olieboom, maar wordt vandaag verhandeld tegen slechts $ 56.

  Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Irving volgens de analisten uit op 248.78 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 178.57 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2020

  financiële analyse

  Exxon Mobil Esso Depot Sclessin ©

  Exxon Mobil
  Exxon Mobil


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 13.05 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Exxon Mobil 's resultaat per aandeel op een winst van 3.24 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17.59 uit.

  Fors dividend Exxon Mobil

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3.48 dollar. Exxon Mobil 's dividendrendement ligt dus op 6.11 procent. Het doorsnee dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een zeker aantrekkelijke 3.08 procent. Volgens de consensus zal het bedrijf op 12 mei een interim-dividend van 1305 dollar uit zal gaan keren.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 241.25 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 58 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 31 en de 63 dollar.

  Historische koersen Exxon Mobil voorbije 10 jaar

  financiële analyse exxonmobil

  Het aandeel sloot donderdag op 56.98 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.